Čistilna akcija v KS Prevorje

10.04.2016Objavil: KS Prevorje

Dne 9.4.2016 je na območju KS Prevorje potekala čistilna akcija. Kljub slabemu vremenu se je akcije udeležilo 55 krajanov (7,5 % prebivalcev). Sodelovali so krajani vseh vaških skupnosti, člani društev v kraju in učenci PŠ Prevorje. Zbralo se je veliko vrečk odpadkov, ki so jih ločevali po vrečkah. Čistilo se je ob državnih in občinskih cestah, okolici PŠ Prevorje, cerkve, športnega centra, pohodnih poteh,večnamenskega objeta, avtobusnih postajališč in gozdu, kjer se je očistilo preteklo dolgoletno odlaganje komunalnih odpadkov.

Člani PGD Prevorje so tudi očistili z vodo vse avtobusne nadstrešnice v KS Prevorje, pločnik, parkirišče in vozišče v centru Prevorja.
Akcija se je pričela ob 8 uri in zaključila ob 16 uri. Zbralo se je toliko vrečk odpadkov, da se je moralo tovorno vozilo od Simbio še enkrat vrniti po vrečke saj ni moglo vse naložiti enkrat.
Ob zaključku akcije je bilo prisotno zadovoljstvo vseh krajanov in tudi predsednika KS, ki se je vsem zahvalil in obljubil, da se vidimo tudi naslednje leto.