Športno kulturna ekskurzija v organizaciji štirih društev

15.09.2016Objavil: Kulturno društvo Prevorje

Udeleženci ekskurzije so si v Planici, v sklopu nordijskega centra ogledali skakalnice (otroške, mladinske, Bloudkovo srednjo in veliko skakalnico), razgledno ploščad, tekaške proge, s sedežnico so se povzpeli na vrh in si ogledali še zaletišče na velikanki za smučarske polete. Osem pogumnežev pa se je po tej mogočni velikanki spustilo še z jeklenico - ZIPLINE. Udeleženci smo se lahko prepričali, da Planica živi tudi v poletnem času, saj so avtobusi trumoma prihajali v dolino pod Poncami.
Ker je bila sobota nalašč za izlete in sprehode v naravi, smo se pred kosilom v Gostilni pri Martinu v Kranjski Gori, ustavili še ob jezeru Jasna. Sestavlja ga dvoje, med seboj povezanih umetnih jezer ob sotočju potokov Male in Velike Pišnice.
Po kosilu pa je sledil še kulturni del izleta v Kranj, v Prešernovo mesto. Ogledali smo si Prešernovo hišo, v kateri je imel svoje prostore in odvetniško pisarno France Prešeren. Sledil je še ogled razstave Prelepa Gorenjska v gradu Khislstein. Vodička nas je popeljala skozi čas v dvanajstih epizodah, skozi dvanajst prostorov. Marsikdo bi v določenem prostoru upočasnil korak in si katero zanimivost bolj nazorno ogledal, vendar nas je že preganjal čas. Pred končno postajo na Prevorju, smo se ustavili še na Trojanah, kjer je sledil še obvezen nakup trojanskih krofov in "kremšnit".